You are currently viewing מדענים מזהירים כי העולם צריך לשנות את ייצור המזון או להתמודד עם אי שקט

מדענים מזהירים כי העולם צריך לשנות את ייצור המזון או להתמודד עם אי שקט

על העולם לגוון את ייצור וצריכת המזון שלו, או להתמודד עם שיבושי אספקה ​​העלולים להוביל לסבל ולאי שקט חברתי, כך הזהירו המדענים אתמול.

 

מחקר עולמי חדש מצא כי היתרונות הבריאותיים והסביבתיים של שינוי האופן שבו אנו מייצרים לא משתווים לעלות הכבדה של פעולה זו, כאשר המדענים קוראים לממשלות לעשות יותר כדי לתמוך בחקלאות בת-קיימא.

 

פר פארו, מהקואליציה למזון ולשימוש בקרקע, הברית העולמית של כלכלנים ומדענים העומדים מאחורי המחקר, אמר כי "הפרעה קטנה בהיצע באמת יכולה לגרום נזק רב ולהביא לעליית מחירים עצומה. זה יוצר סבל ואי שקט חברתי. סביר להניח שזה יוביל לרעב וחוסר יציבות."

 

הדו"ח טוען כי תלות יתר גלובלית במספר קטן יחסית של מזונות עיקריים מותירה אוכלוסיות פגיעות לכישלונות של יבולים. שינוי האקלים מוסיף לעומס.

 

"ארבעה גידולים שונים מספקים 60% מהקלוריות שלנו – חיטה, אורז, תירס ותפוחי אדמה. זה מגביר את הפגיעות שלנו," אמר פארו.

 

מהוועדה נמסר כי הדו"ח היה הראשון מסוגו שהעריך את היתרונות בשינוי מערכות מזון גלובליות כמו גם את עלות חוסר המעשה.

 

המחקר מצא כי הנזק שתעשיית המזון המודרנית גורמת לבריאות האדם, לפיתוח ולסביבה עולה 12 טריליון דולר בשנה – שווה ערך לתוצר הסיני בסין.

 

הוא מציע שורה של פתרונות, החל בעידוד תזונה מגוונת יותר לשיפור הבריאות ולהפחתת התלות בגידולים ספציפיים, וכלה במתן תמיכה רבה יותר לסוגי החקלאות שיכולים להחזיר יערות, כלי מפתח במאבק בשינויי אקלים.

 

בקוסטה ריקה, למשל, הממשלה שינתה את ייעור היערות שלה באמצעות ביטול סובסידיות של בקר והכניסה תשלומים לחקלאים המנהלים את אדמותיהם ברציפות.

 

כתוצאה מכך, כמות כיסוי היער עלתה מרבע מאדמות המדינה בשנת 1983 ליותר ממחצית היום, נכתב בדו"ח.

 

עלות הרפורמות שהיא קובעת נאמדת בכ-350 מיליארד דולר בשנה. אבל היא ייצרה הזדמנויות עסקיות בשווי של עד 4.5 טריליון דולר – החזר של פי 15.

 

המחקר אמר כי הרפורמות יכולות גם לפנות 1.2 מיליארד דונם של אדמות חקלאיות לשיקום, חלק בלתי נפרד מהמאמצים לבלום את שינויי האקלים ולהפסיק את אובדן המגוון הביולוגי.

 

זה יותר מפי שניים מגודלו של יער הגשם באמזונס, שמשתרע על פני שבע מדינות.

 

"מה שאנחנו אומרים הוא מציאותי אם יושם סדר היום של הרפורמה", אמר פארו והוסיף כי תחת השינויים המוצעים, הצרכנים אכן יקבלו "אוכל מעט יותר זול".

 

"התירוץ לכך שאיננו יכולים לתעדף סביבה בו זמנית מכיוון שעלינו להתמקד בפיתוח, ברווחת אנוש, הוא פשוט שקרי. אנו יכולים לספק את שניהם."

כתיבת תגובה